Teken de vervelende bloedzuigende parasieten die zich vastbijten in de huid van je hond of kat. Ze leven in hoog gras en struikgewas en bespringen je dier. De natuurlijke gastheren van de teek zijn hazen, konijnen, herten, vossen en ratten. Teken dragen bacteriën en virussen over, waar je dier erg ziek van kan worden, zoals de ziekte van Lyme, Ehrlichiose en Babesiose. Daarom is het fijn om je huisdier onaantrekkelijk te laten geuren tegen voor teken.

De STOP! druppels zijn altijd de basis van dé groene aanpak tegen teken.
Het werkt direct
Na het druppelen verspreidt de geur zich snel en wordt de oplossing opgenomen door de huid. Voor een optimaal effect hoef je het maar een keer in de 2 weken te herhalen, meerdere keren mag natuurlijk wel, afhankelijk van de omgevingsdruk.
Deze plantaardige STOP! formule zorgt voor een fysieke barrière, het dood geen teken. Teken worden aangetrokken door de geur van melkzuur. De knoflook in STOP neutraliseert deze geur. Het product is vet-minnend en verspreid zich via het huidvet. De werking is afhankelijk van de juiste toediening, conditie van het dier, soort vacht, seizoen en de omgeving.
Starten Ongeacht het seizoen, gebruik je als basis altijd de STOP! Druppels voor teken en vlooien.
Rustig opbouwen is altijd verstandig. Zowel mensen als dieren kunnen voor plantaardige stoffen allergisch zijn of worden. Vooral katten zijn gevoelige dieren. Katten kan je eerst laten ruiken aan een dicht flesje. Dag twee een open flesje op afstand en zo stapjes maken.
De dosering is afhankelijk van grootte van je dier, en ook van zijn conditie, vacht, het seizoen en de omgeving. Op de verpakking staat de minimale- en maximale dosering.
Naarmate je STOP! een aantal keer hebt gebruikt is de vacht goed doordrongen.
Toepassing en zwemmen Zorg dat de druppels goed zijn ingetrokken voordat je je dier laat zwemmen. Geef ze bij voorkeur net voor de avondwandeling.
De droogshampoo wordt veel voor katten ingezet. Katten wassen zichzelf heel goed dus als er geen teken zijn is de droogshampoo niet nodig. Indien dit wel het geval is, kan je de droogshampoo dagelijks inzetten.
Extra ProtecTick spray is het tandje erbij naast de druppels, voor de tekenmagneten, code oranje/rood, of voor de wandelaars in tekenrijke gebieden als de duinen of de Veluwe. Deze kan je iedere dag veilig gebruiken. De spray wordt ook veel gebruikt door mensen die wandelen in tekenrijke gebieden, spray op de schoenen, sokken en broekspijpen.
Winterseizoen In principe hoef je de druppels tegen teken niet te gebruiken indien de buitentemperatuur onder de 8 graden is. Maar, zodra de verwarming aan is, is jouw huis juist een heerlijk warm holletje voor vlooien en om die reden moet je wel blijven doordruppelen.
Controle Check je dier dagelijks in het tekenseizoen, vooral als ze lekker hebben gerend door het hoge gras of struiken. Controleer de hals (onder de halsband of tuig) en de nek.
Ook de kop, rond de oren, de voeten en tussen de tenen. Als je dit dagelijks doet verklein je de kans dat je een tekenbeet over het hoofd ziet, als de teek er al -volgezogen- is afgevallen.
Algemeen Blijf zoveel mogelijk op het pad en vermijd gras en dichte begroeiing. Kies zelf voor dichte sokken, lange mouwen en stop je broekspijpen in je sokken.
Minder teken in de tuin als je het gras regelmatig maait en struiken terugsnoeit.
Toch een tekenbeet?
Verwijder de teek zo snel mogelijk. Gebruik geen STOP! product op de teek. Als reactie zou de teek zijn maaginhoud kunnen legen en is er een grotere kans op het overbrengen van een virus of bacterie. Gebruik ook geen ontsmettingsmiddel op de teek.
Duw de haren opzij, en plaats een tekentang om de teek heen, zo dicht mogelijk op de huid.

Maak de teek met een draaiende beweging los en trek van de huid. Trek de teek heel voorzichtig uit de huid, zodat je deze in zijn geheel verwijderd. Check of je de kop en de pootjes hebt verwijderd.